Zelf klussen

Deze pagina delen

Wilt u zelf veranderingen aanbrengen in uw woning? Dat mag! Wij vinden het belangrijk dat u van uw woning uw thuis maakt.

Heb ik toestemming nodig?

Voor sommige veranderingen heeft u geen toestemming nodig. Bijvoorbeeld voor het behangen of schilderen van binnenmuren. Wilt u uw woning ingrijpender veranderen? Bijvoorbeeld door het wegbreken van een muur, het plaatsen van een bad of dakraam? Vraag dan toestemming bij ons aan. Zo voorkomt u vervelende verrassingen als u gaat verhuizen. In de folder 'Zelf klussen' leest u meer informatie over het aanvragen van toestemming en de vergoedingen.

Toestemming aanvragen

Met het aanvraagformulier woningaanpassingen vraagt u toestemming bij ons aan.

Kwaliteitseisen

De kwaliteitseisen waaraan zelf aangebrachte veranderingen moeten voldoen, staan in onze Kluswijzers. Dat is handig, want dan weet u precies waar u aan toe bent.

Instructiefilmpjes

Een aantal onderhoudsklussen in huis kunt u prima zelf doen. Zeker als u eerst naar onze instructiefilmpjes kijkt. Komt u er toch niet zelf uit? Bel dan naar onze medewerkers van Woonservice, (0416) 37 87 80.

Gootsteen ontstoppen en sifon reinigen

Schimmel behandelen, tips voor goed ventileren

Waterlekkage, gas- of aardlek behandelen

Cv-installatie vullen en radiatoren ontluchten

Rookmelder plaatsen

Advies

Heeft u tijdens het klussen advies nodig? Neem dan contact op met onze opzichter via telefoonnummer (0416) 37 87 80. Hij adviseert u graag!

Als u gaat verhuizen

Voldoet de verandering aan de kwaliteitseisen, dan hoeft u deze niet te verwijderen wanneer u gaat verhuizen. In de meeste gevallen nemen wij de verandering van u over.

Huurt u een woning van ons in Haaren?

Aanpassingen aan uw woning om langer thuis te kunnen wonen én om uw woning te verduurzamen, zijn vaak kostbaar. Daarom biedt gemeente Oisterwijk haar inwoners een stimuleringsregeling. Een mooi initiatief voor onze huurders in Haaren. Meer informatie over de lening staat in de folder 'Stimuleringslening Duurzaam en Levensloopbestendig Wonen'. 

Zelf verbouwen? Ga veilig om met asbest!

Gaat u uw woning zelf verbouwen? Let u dan op dat u asbesthoudend materiaal goed verwerkt. Woningen die vóór 1993 zijn gebouwd, bevatten vaak asbesthoudende materialen zoals:

  • Gevelbeplatingen.
  • Rioolbuizen onder de grond.
  • Standleidingen (rioolafvoerbuizen) in uw woning.
  • Ventilatie-, rookgas- en afvoerkanalen.
  • Vloerbedekking.
  • Zeil en vinyltegels.
  • Vensterbanken.
  • Kruip-/vloerluik.
  • Eternit golfplaten op bergingen.
  • Dakplaten/dakbeschot.

Asbest is pas schadelijk als u erin boort, timmert of aan schaaft. Zolang u asbesthoudend materiaal niet sloopt of bewerkt (verspaant), hoeft u zich geen zorgen te maken.

Gaat u zelf uw woning verbouwen, neem dan altijd even contact met ons op. Wij kijken dan of uw woning asbesthoudend materiaal bevat en hoe u dat kunt laten verwijderen. Woningen die na 1993 gebouwd zijn, bevatten geen asbesthoudende materialen.

Meer weten? Kijk op de website van de Rijksoverheid voor veelgestelde vragen en antwoorden.

Het Klokhuis - aflevering over asbest