Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Urgentie
Heeft u met spoed woonruimte nodig? Moet u of uw gezin vanwege een noodsituatie zo snel mogelijk verhuizen? Is het écht dringend en zijn er geen andere oplossingen? In hele bijzondere of bedreigende situaties kunt u voorrang krijgen bij het zoeken naar een huurwoning. U vraagt dan urgentie aan. 

Er is één urgentieregeling voor sociale huurwoningen in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Oss, Bernheze en Heusden. De woningcorporaties BrabantWonen, JOOST, Mooiland (voor woningen in 's-Hertogenbosch), Woonveste en Zayaz werken samen om die regeling uit te voeren. Op de website van Thuispoort leest u hier meer over.

Woont u in de kernen Haaren of Helvoirt en zit u in een noodsituatie waardoor u mogelijk in aanmerking komt voor urgentie? Neem dan contact op met Woonveste voor meer informatie. Bel (0416) 37 87 80 of mail naar info@woonveste.nl. De regeling voor Helvoirt en Haaren vindt u hier.

Let op, maak geen gebruik van een tussenpartij
Op internet zijn meerdere partijen actief die u aanbieden om het aanvraagproces voor een urgentieverklaring te regelen. Deze partijen zijn géén partner van Woonveste of de gemeente. Het inschakelen van een tussenpartij levert geen tijdswinst of voordeel op. Het zorgt wel voor extra kosten. U betaalt de tussenpartij namelijk een bedrag voor het overnemen van het aanvraagproces.

Op Thuispoort leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen voor urgentie. 

Op Thuispoort leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen voor urgentie. Of doorloop de zelfcheck.

Op Thuispoort leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen voor urgentie. Of doorloop de zelfcheck.

Nee, overlast is geen reden voor urgentie. Kijk op onze website wat u kunt doen bij overlast van uw buren.

Op Thuispoort leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen voor urgentie. 

Zit u in een noodsituatie en heeft u met spoed een andere woning nodig? U komt dan misschien in aanmerking voor urgentie. Met urgentie maakt u sneller kans op een woning dan andere woningzoekenden. U moet dan wel aan de urgentieregels voldoen. Dat geldt ook voor de woningen waarop u kunt reageren. Meer informatie vindt u op Thuispoort

Heeft u met spoed een woning nodig? Moet u of uw gezin door een noodsituatie zo snel mogelijk verhuizen? Is het écht dringend en zijn er geen andere oplossingen? In heel bijzondere of bedreigende situaties kunt u voorrang krijgen bij het vinden naar een huurwoning. Meer informatie hierover vindt u op www.thuispoort.nl.

Bij sociale urgentie kunt u denken aan huiselijk geweld. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op Thuispoort.

Kijk voor meer informatie op Thuispoort.

U betaalt niets voor het aanvragen van urgentie.

In de brief die u van ons heeft gekregen (toekenningsbrief) staat dat wij u binnen drie maanden een woning moeten aanbieden. Soms kan het langer duren. Er is dan bijvoorbeeld nog geen geschikte woning vrijgekomen. Of we moeten nog onderhoudswerk doen in de vrijgekomen woning.

Als u urgentie hebt gekregen dan krijgt u van ons een woning aangeboden. De urgentie geldt niet als u zelf op een woning reageert.

Nee, uw urgentie vervalt als u de aangeboden woning weigert.