Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
WMO en Langer zelfstandig thuis
Heeft u gezondheids- en/of mobiliteitsproblemen en wilt u graag in uw woning blijven wonen? Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) vraagt u ingrijpende woningaanpassingen aan, zoals een traplift of een aangepaste keuken voor rolstoelgebruikers.

Hoe dien ik een WMO verzoek in bij de gemeente?
Neem contact op met uw gemeente om te horen wat de mogelijkheden zijn. De gemeente bepaalt of u recht hebt op de woningaanpassing. Dat betekent niet dat de gemeente de kosten vergoedt. U betaalt een eigen bijdrage. Deze bijdrage hangt af van uw inkomen en eigen vermogen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt de hoogte van uw eigen bijdrage.

Aanvraag woningaanpassing melden bij Woonveste
Loopt uw aanvraag bij de gemeente? Dien dan ook meteen een aanvraag bij Woonveste in over uw WMO-aanpassing via het aanvraagformulier woningaanpassingen, zodat wij u goedkeuring verlenen voor de uitvoering van de werkzaamheden.
Is uw aanvraag akkoord? Dan stuurt u ons de WMO-goedkeuring van de gemeente. Samen met de gemeente en de aannemer zorgt u dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd.

Langer zelfstandig thuis
Soms kunnen eenvoudige hulpmiddelen of kleine aanpassingen al helpen. Denk aan een wandbeugel (30 cm lang), verhoogde toiletzitting, éénhendelkraan, thermostatische douchekraan, een extra trapleuning of wandgreep. Deze aanpassingen vallen vaak niet onder de WMO. Vul voor het realiseren van dergelijke kleine aanpassingen het aanvraagformulier langer zelfstandig thuis in. Voor sommige aanpassingen betaalt u een kleine huurverhoging.