Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Jorisakkerstraat

Nieuwbouw

Seniorenwoning, gezinswoning voor starters

Mei 2021 is de tweekapper aan de Jorisakkerstraat 17-19 door brand zwaar beschadigd en niet meer geschikt voor bewoning in de huidige staat. Uit veiligheid voor de omgeving heeft Woonveste opdracht gegeven voor de sloop van beide woningen welke in december 2021 heeft plaatsgevonden.

Wat is het plan

Het idee is om in plaats van 2 eengezinswoningen 4 woningen terug te bouwen, 2 benedenwoningen en 2 bovenwoningen.

Hoe gaan deze woningen eruitzien?
De benedenwoningen zijn geschikt voor senioren en hebben een volledig woonprogramma op de begane grond d.w.z. keuken/woonkamer/slaapkamer/badkamer, toilet e.d. Een buitenruimte komt er in de vorm van een tuin. Ook zal er een buitenberging en een parkeerplaats op eigen terrein aanwezig zijn.

De bovenwoningen hebben het woonprogramma op de eerste verdieping (keuken/ woonkamer/slaapkamer/toilet) en op de zolder (slaapkamer/badkamer). Deze zijn geschikt voor bijvoorbeeld startende (kleine) gezinnen tot maximaal 3 personen.  Een buitenruimte komt er in de vorm van een dakterras. Ook zal er een buitenberging en een parkeerplaats op eigen terrein aanwezig zijn.

Voor wie worden deze woningen gebouwd?

  • Benedenwoningen 1-2 personen met alle voorzieningen op 1 woonlaag voor senioren (55+)
  • Bovenwoningen 1-3 personen 1e verdieping en zolderverdieping voor bijvoorbeeld starters en kleine gezinnen

Waar zijn we mee bezig?
Vorig jaar hebben we akkoord gehad van welstand en heeft de gemeente het principeakkoord verleend en hebben ze aangegeven medewerking te willen verlenen aan de verdere ontwikkeling van dit plan. Wellicht heeft u al gezien dat we op het terrein van de Jorisakkerstraat 17 en 19 de sondering hebben uitgevoerd. Op dit moment werken de architect, constructeur en andere adviseurs aan de stukken en tekeningen voor het indienen van de bouwvergunning.

Wat is de bouwplanning?
Ons doel is om in april de aanvraag van de omgevingsvergunning in te dienen. Inmiddels zijn we in gesprek met een beoogde aannemer. In het derde kwartaal 2023 verwachten we de aannemer de opdracht te kunnen geven zodat hij kan starten met de bouwvoorbereiding. In het vierde kwartaal 2023 willen we starten met de ruwbouw en in het tweede kwartaal 2024 willen we beginnen met de afbouwfase en gaan de woningen in verhuur. We hopen in het najaar 2024 de woningen op te leveren.

Verhuur
Het is de planning de woningen in het tweede kwartaal 2024 te adverteren op WoonService Regionaal. Houd deze website in de gaten voor actuele informatie.

Nieuwsbrieven
Nieuwsbrief april 2023

Details

Aantal woningen 4
Status Start bouw Q4 2023 (onder voorbehoud)