Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Woningen voor senioren
Een senioren(plus)woning is een zelfstandige woning voor mensen van 55 jaar en ouder. Deze woningen hebben meestal geen drempels. Woningen die hoger liggen dan de begane grond, kunt u bereiken via een lift. De eerste slaapkamer, woonkamer en badkamer bevinden zich op dezelfde verdieping. Woonveste heeft op verschillende locaties senioren(plus)woningen. Bent u geïnteresseerd in senioren(plus)woningen, neem dan contact met ons op via telefoonnummer (0416) 37 87 80 of info@woonveste.nl.

Seniorenpluswoning, zelfstandig wonen met zorg
Seniorenpluswoningen bieden meer dan een gewone seniorenwoning. Zo liggen deze woningen altijd in de buurt van een zorginstelling. Bewoners kunnen gebruikmaken van de diensten van de nabijgelegen zorginstelling. U regelt dit zelf. U betaalt de zorginstelling maandelijks een vergoeding voor deze diensten. Zo kunt u een overeenkomst afsluiten met de zorginstelling voor het gebruik van het alarmeringssysteem in uw seniorenpluswoning. Drukt u op de alarmknop, dan regelt de zorginstelling dat u hulp krijgt.

Hoe kom ik in aanmerking voor een senioren(plus)woning?
Als u 55 jaar of ouder bent en u staat ingeschreven als woningzoekende bij WoonService Regionaal dan kunt u reageren op reguliere seniorenwoningen op WoonServiceRegionaal. Voor een seniorenpluswoning gelden soms aanvullende eisen. Die eisen staan vermeld bij de advertentie. Soms krijgen woningzoekenden met een positieve aanbeveling voorrang.

Hoe kom ik aan een positieve aanbeveling?
Inwoners gemeente Heusden:
Bijeen Heusden kan u een positieve aanbeveling voor een seniorenpluswoning geven. De voorwaarden voor een positieve aanbeveling zijn onder andere:

  • U bent 55 jaar of ouder;
  • U hebt een onderbouwde aanbeveling van wijkverpleegkundige of ergotherapeut; 
  • U hebt een indicatie voor persoonlijke verzorging voor minimaal tien uur per week voor een minimale periode van een jaar;
  • U hebt een langdurige zorgbehoefte die niet kan worden opgelost met reguliere thuiszorg in een seniorenwoning.


Als de aanbeveling door Woonveste wordt afgegeven wordt de indicatie gekoppeld aan uw inschrijving bij Woonservice Regionaal. U kunt dan zelf reageren op het woningaanbod. U bent zelf verantwoordelijk voor het verlengen van de gekregen indicatie als de geldigheidsduur hiervan verloopt.

Inwoners van de gemeenten Boxtel, Oisterwijk of Vught die een positieve aanbeveling willen ontvangen, kunnen contact opnemen met hun gemeente:

In Nederland zijn wonen en zorg gescheiden. Dat betekent dat u huurt van Woonveste en zorg afneemt van een andere organisatie. Wij verhuren wel woningen waar zorg wordt gegeven door bijvoorbeeld een thuiszorgorganisatie.

Wonen en zorg zijn in Nederland gescheiden. Dat betekent dat u huurt van Woonveste en zorg afneemt van een andere organisatie. Wij verhuren wel woningen waar zorg wordt gegeven. Deze zorg geven wij niet zelf, dat doen andere partijen. Bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties.

Nee, dat kan niet. Zorgwoningen zijn vaak seniorenwoningen en niet geschikt voor kinderen. Wij hebben andere woningen die meer gechikt zijn voor u en uw kind(eren). Neem hiervoor contact met ons op.