Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Lokale voorrang
Voorrang voor inwoners uit gemeente Heusden. 
Er staat druk op de sociale huurmarkt, ook in de gemeente Heusden. Er zijn meer woningzoekenden dan woningen. Dit maakt het lastiger voor Heusdenaren om een sociale huurwoning te vinden. We wijzen een deel van onze woningen daarom met voorrang toe aan inwoners uit de gemeente Heusden.

Voorrang inwoner Heusden bij eengezinswoningen
Woonveste wijst een deel van de eengezinswoningen met voorrang toe aan inwoners uit de gemeente Heusden. Dit kunnen nieuwbouwwoningen zijn, of al bestaande woningen. In de advertentie op Thuispoort staat aangegeven of de woning met voorrang wordt toegewezen. Na het sluiten van de advertentie wijst Woonveste de woning toe.

1. Eerst aan inwoners uit gemeente Heusden, dat zijn kandidaten die met een uittreksel uit de Basisregistratie personen (BRP) kunnen aantonen dat zij in de gemeente Heusden wonen;
2. Als er geen kandidaat uit gemeente Heusden is, dan wijzen we toe op volgorde van inschrijfduur.


Voorrang inwoner Heusden bij nieuwbouw seniorenwoningen
Ook wijst Woonveste nieuwbouw seniorenwoningen in de gemeente Heusden toe met voorrang aan 55+ inwoners uit de gemeente Heusden. Na het sluiten van de advertentie wijst Woonveste de woning toe.

1. Eerst aan inwoners uit gemeente Heusden, dat zijn kandidaten die met een uittreksel van de Basisregistratie personen (BRP) kunnen aantonen dat zij in de gemeente Heusden wonen;
2. Als er geen kandidaat uit gemeente Heusden is, dan wijzen we toe op volgorde van inschrijfduur.

Let op: uw positie op de kandidatenlijst is niet leidend

Ziet u uzelf bijvoorbeeld op positie 1 staan, maar bent u géén inwoner binnen gemeente Heusden dan wordt u in eerste instantie overgeslagen.

De woning wordt eerst aan inwoners uit gemeente Heusden aangeboden. Als er geen inwoner uit gemeente Heusden heeft gereageerd, dan wijzen we toe op volgorde van inschrijfduur.

 

We kijken naar de datum waarop voorrangskandidaten zich hebben ingeschreven als woningzoekende. De datum van inschrijving bepaalt dus de volgorde van de kandidaten die in aanmerking komen voor lokale voorrang.