Senioren(plus)woningen

Deze pagina delen

Een seniorenpluswoning is een zelfstandige woning bestemd voor mensen van 55 jaar en ouder.
De woningen zijn meestal vrij van drempels. Woningen die hoger liggen dan de begane grond, zijn te bereiken via een lift. De eerste slaapkamer, woonkamer en badkamer bevinden zich op gelijke vloer. Woonveste biedt in haar hele werkgebied en op verschillende locaties seniorenwoningen aan.

Seniorenpluswoning

De seniorenpluswoning biedt meer dan een gewone seniorenwoning. Zo liggen seniorenpluswoningen altijd in de buurt van een zorginstelling en is er een alarmeringssysteem aanwezig. Bewoners kunnen een beroep doen op de dienstverlening van de nabij gelegen zorginstelling en sluiten een abonnement af op het alarmeringssysteem. Met een druk op de knop kan dan hulp ingeroepen worden.

Hoe kom ik in aanmerking?

Voor een seniorenwoning komt u in aanmerking als u 55 jaar of ouder bent. Voor een seniorenpluswoning gelden soms aanvullende eisen. Het kan zo zijn dat woningzoekenden met een positieve aanbeveling voorrang krijgen. Dit staat dan in de advertentie vermeld.
Een positieve aanbeveling wordt verstrekt door de Gemeente of door de wijkverpleegkundige vanuit de Zorgverzekeringswet.

Blijft mijn huidige indicatie geldig?

Heeft de Gemeente of wijkverpleegkundige de 'positieve aanbeveling' bij Woonveste afgegeven, dan blijft deze geldig tot het moment dat de indicatie verloopt. U bent zelf verantwoordelijk voor het eventueel verlengen van de indicatiedatum.

Meer informatie

Meer informatie leest u in onze folder Seniorenpluswoningen.