Senioren(plus)woningen

Deze pagina delen

Een senioren(plus)woning is een zelfstandige woning voor mensen van 55 jaar en ouder. De woningen zijn meestal vrij van drempels. Woningen die hoger liggen dan de begane grond, zijn te bereiken via een lift. De eerste slaapkamer, woonkamer en badkamer bevinden zich op gelijke vloer. Woonveste heeft op verschillende locaties senioren(plus)woningen.

Seniorenpluswoning, zelfstandig wonen met zorg

De seniorenpluswoning biedt meer dan een gewone seniorenwoning. Zo liggen seniorenpluswoningen altijd in de buurt van een zorginstelling en is er een alarmeringssysteem aanwezig. Bewoners kunnen een beroep doen op de dienstverlening van de nabij gelegen zorginstelling en sluiten een abonnement af op het alarmeringssysteem. Met een druk op de knop kan dan hulp ingeroepen worden.

Hoe kom ik in aanmerking voor een senioren(plus)woning?

Bent u 55 jaar of ouder en staat u ingeschreven als woningzoekende bij WoonService Regionaal? Dan kunt u op de website www.woonserviceregionaal.nl reageren op een seniorenwoning als u voldoet aan de voorwaarden. Voor een seniorenpluswoning gelden soms aanvullende eisen die we in de advertentie vermelden. Het kan zo zijn dat woningzoekenden met een positieve aanbeveling voorrang krijgen. Een positieve aanbeveling voor een seniorenpluswoning wordt verstrekt door de betreffende gemeente of door de wijkverpleegkundige vanuit de Zorgverzekeringswet. Verloopt de geldigheidsduur van uw indicatie, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het eventueel verlengen van de indicatie.