Mail info@woonveste.nl of bel (0416) 37 87 80
Ga naar de inhoud
Zelf energie besparen
Niet ieder seizoen verbruikt u evenveel energie. Wanneer het einde jaar nadert, worden de dagen korter en de temperaturen lager. Dat is meteen terug te zien op uw energierekening. We geven u graag wat tips om uw huis te verwarmen zonder energie te verspillen.
  • Sluit alle deuren in huis en verwarm alleen de ruimtes waar u veel bent. Hiermee bespaart u gemiddeld 240 euro per jaar. Tip: met een deurdranger gaan deuren automatisch dicht en met tochtstrips blijft de warmte helemaal binnen.
  • Zet de thermostaat ’s nachts op 15 graden, daarmee bespaart u gemiddeld 180 euro per jaar. Heeft u vloerverwarming? Zet de thermostaat dan op 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.
  • Zet de thermostaat als u thuis bent één graad lager dan u gewend bent. Daarmee bespaart u gemiddeld 90 euro per jaar. Als u bezig bent, is 19 graden vaak warm genoeg.
  • Zet de thermostaat op 15 graden als er overdag niemand thuis is. Hiermee bespaart u gemiddeld 160 euro per jaar. Bij vloerverwarming is het advies 17 tot 18 graden.
  • Verwarm uw slaapkamer niet. Daarmee bespaart u gemiddeld 80 euro per jaar. Met een kruik warmt u uw bed lekker op.
  • Als u de thermostaat een uur voordat u gaat slapen al op 15 graden zet, bespaart u gemiddeld nog eens 20 euro per jaar.
  • Ontlucht de radiatoren regelmatig. Borrelende of tikkende geluiden zijn vaak een teken dat er luchtbellen in de cv-installatie zitten. De verwarming warmt dan niet goed op.
  • Houd de verwarming vrij, geen banken of gordijnen ervoor. En met radiatorfolie achter de verwarming gaat er minder warmte verloren via de muur. 


Door duurzame keuzes te maken, kunt u ook op andere manieren besparen op uw energierekening

  • Voorkom sluipverbruik van uw elektrische apparaten door apparaten helemaal uit te zetten. Haal de stekker uit het stopcontact of gebruik een stekkerdoos met schakelaar.
  • Korter douchen bespaart niet alleen water, maar ook gas. Wist u dat 80% van het warme water in huis gebruikt wordt om te douchen? Als u vijf in plaats van negen minuten doucht, bespaart een gemiddeld gezin dagelijks 110 liter water en jaarlijks 210m2 gas.
  • Gebruik een waterbesparende douchekop om minder water en energie te gebruiken, en tóch een lekkere douchen? Een waterbesparende douchekop geeft evenveel douchecomfort, maar bespaart 20 procent op water en energiegebruik ten opzichte van een standaard douchekop.
  • Vervang oude gloei- en halogeenlampen voor ledlampen.  


Bron: Milieu Centraal

Handige tips om energie te besparen: - Controleer het waterpeil van uw verwamingsketel en ontlucht de radiatoren. Doe dit minimaal één keer paar jaar. - Zet alle radiatoren in een ruimte op dezelfde stand. - Sluit de deur als u een ruimte verlaat. - Plak radiatorfolie aan de achterzijde van de verwarming. Dat voorkomt onnodige stralingswarmte. - Koop energiezuinige apparaten. - Hallogeenlampen en lampen met een dimmer hebben vaak een transformator. Deze verbruikt ook stroom als de lamp uit is. U kunt het beste LED-lampen plaatsen. - Vervang elke kapotte lamp door een LED-lamp. Die gaan langer mee en zijn beter voor het milieu. - Gebruik bij uw elektrische apparaten de eco-stand (als het apparaat dat heeft).

Wij kunnen dit laten onderzoeken door Van Delft. Maak een opdracht om gasleidingen af te persen, en de installatie te controleren

Ja. Een huurder ontvangt een rekening van zijn energieleverancier. De huurder betaalt altijd een bepaald bedrag voor de aansluiting op het elektriciteitsnet (vastrecht). Gebruikt de huurder meer energie dan de huurwoning opwekt? In dat geval betaalt hij bij voor het extra gebruik. Gebruikt hij minder energie? Dan krijgt hij geld terug van zijn energiebedrijf.

Als huurder betaal je altijd een bepaald bedrag voor de aansluiting op het elektriciteitsnet (vastrecht). Gebruik je als huurder meer energie dan de huurwoning opwekt? In dat geval betaal je bij voor het extra gebruik. Gebruikt je minder energie? Dan krijg je geld terug van je energiebedrijf.

Ja, je krijgt een afrekening van de energieleverancier. Aan Woonveste betaal je alleen een EPV-vergoeding. (Energieprestatievergoeding).

Deze kun je zien in de BENEXT monitoring. Bij de oplevering heb je de inloggegevens gekregen.

Ja, u kiest zelf een energieleverancier.

Nee, dat doet Woonveste of de energieleverancier.