Woningtoewijzing

Deze pagina delen

De persoon die het langst ingeschreven staat en voldoet aan de voorwaarden, krijgt de woning toegewezen.

Voorwaarden

Wij kijken niet alleen naar uw inschrijftijd. Soms gelden ook andere voorwaarden die belangrijk zijn bij het toewijzen van een woning zoals de hoogte van uw inkomen, het aantal personen en soms ook uw leeftijd. Per 15 november 2015 zijn de toewijzingsregels aangepast. In dit schema ziet u voor welke woningen u in aanmerking komt.

Meer informatie over reageren leest u bij manier van reageren 

Met voorrang een woning

Soms krijgen woningzoekenden met een urgentieverklaring voorrang. Kijk voor meer informatie bij met voorrang een woning.

Inkomensverklaring

Benaderen wij u omdat u kandidaat bent voor een woning? Dan moet u meteen de gevraagde inkomensverklaring bij ons kunnen inleveren. Heeft u deze op dat moment nog niet in uw bezit dan kunnen wij u de woning helaas niet aanbieden.

De inkomensverklaring kunt u op twee manieren aanvragen::

  1. Bel de Belastingtelefoon, 0800-0543 (gratis). Vergeet niet uw Burgerservicenummer bij de hand te houden. Het duurt vijf tot tien dagen voordat u de verklaring ontvangt;
    óf
  2. Vraag 'm online aan via MijnBelastingdienst. U kunt dan de inkomensverklaring meteen uitprinten.


Let op
:  wanneer u tussentijds uw inkomen wijzigt in Mijn Woonveste dan heeft dit gevolgen voor woningen waar u eerder op gereageerd heeft. Wanneer op het moment van sluiten van de advertentie uw inkomen niet meer past bij die woning, dan bent u automatisch ook geen kandidaat meer voor deze woning.