Drunen

Deze pagina delen

Drunen is de grootste kern van de gemeente Heusden. Het dorp ligt ten zuiden van de A59 en telt bijna 18.000 inwoners. In het zuiden grenst Drunen aan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. In het oosten ligt Landgoed De Poort van Heusden. Wij verhuren ruim 2.100 woningen in Drunen in de wijken: Braken Oost, Braken West, Venne Oost, Venne West en ’t Sempke.

Braken West

Braken West ligt in het noordwesten van Drunen, pal tegen de A59. Wij verhuren hier vooral eengezinswoningen en een aantal woningen met zorggarantie. De woningen met zorggarantie liggen in de buurt van Zorgcentrum Drunen. In de wijk is een supermarkt, twee basisscholen en een klein winkelcentrum.
In de Grotestraat vindt u een bushalte.

Braken Oost

Braken Oost ligt in het oosten van Drunen, naast recreatiepark De Schroef. Wij verhuren hier vooral eengezinswoningen. In de wijk is een basisschool, scholengemeenschap het d'Oultremontcollege en een park. Ook zijn er twee supermarkten. In recreatiepark De Schroef vindt u een sporthal, tennisbanen, atletiekbanen en hockeyvelden. Bushaltes vindt u aan de Dillenburgstraat en Prins Hendrikstraat.

Venne West

Venne West is een jonge wijk in het zuidwesten van Drunen. De wijk grenst aan de Drunense Duinen. 
Wij verhuren in Venne West eengezins-, senioren- en etagewoningen en een klein aantal zorgwoningen. U vindt hier ook ons kantoor aan de Afrikalaan 92. De wijk heeft twee basisscholen en cultureel centrum De Voorste Venne met een uitgebreid theateraanbod. Voor de dagelijkse boodschappen is er een supermarkt.
Bushaltes vindt u aan de Mississippi, Joost van den Vondellaan (centrum) en de Statenlaan.

Venne Oost

Venne Oost ligt in het zuidoosten van Drunen tussen de wijken Venne West en ’t Sempke,  dicht bij de winkels in het centrum. In Venne Oost verhuren wij de meeste huurwoningen van Drunen.
Het zijn voornamelijk eengezinswoningen. De wijk heeft drie basisscholen, een sportzaal en een supermarkt. Bushaltes vindt u aan de Admiraalsweg, Beethovenlaan, Grotestraat en de Werf. ’t Semke grenst aan de wijk Venne Oost. Ten zuiden van de wijk liggen sportvelden en een openluchtzwembad. ’t Sempke is een typische woonbuurt met veel woonerven en particuliere woningen. Bushaltes vindt u aan de Lipsstraat en de Admiraalsweg.