Nieuws

Deze pagina delen

Parklaan Vlijmen

10 nieuwbouwwoningen

Vanaf donderdag 26 september staan de 10 nieuwbouwwoningen aan de Parklaan op www.woonveste.nl/huurwoningen. U kunt vanaf dat moment reageren. De woningen hebben een huurprijs onder de huurtoeslaggrens.

 

Zeer energiezuinige woningen

De Parklaan is gelegen aan de rand van de wijk Vliedberg in Vlijmen. Tot enkele jaren geleden was er een school gevestigd op deze locatie. In de directe nabijheid zijn winkels aan het Burgemeester van Houtplein. Het plan bestaat in totaal uit 30 woningen waaronder 20 koopwoningen. Voor Woonveste bouwt Van Wanrooij Projectontwikkeling 10 sociale huurwoningen. De huurwoningen bestaat uit één aaneengesloten blok van 10 woningen aan de Parklaan. De bouw is gestart in het 1e kwartaal 2019. Het is de planning dat de woningen in december 2019 worden opgeleverd.

 

De woningen

De woningen hebben een gebruikersoppervlakte van ongeveer 100 m2. Op de begane grond bevindt zich de entree, toilet en woonkamer met open keuken. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, een wasruimte en een badkamer. De badkamer is voorzien van douche, wastafel en toilet. De (berg)zolder op de tweede verdieping is bereikbaar via een vlizotrap. Alle woningen hebben een berging in de tuin.

Alle woningen binnen dit project zijn sociale huurwoningen. De huurprijs wordt dus bepaald door de huurtoeslaggrens. Voor alle woningen binnen dit project komt de kale huurprijs uit op € 607,46 per maand (prijspeil 2019).

Meer informatie over de woningen leest u in de verhuurbrochure

 

Passend toewijzen

Voor deze woningen met een huurprijs van € 607,46 (prijspeil 2019) geldt een maximum inkomen. Voor een eenpersoonshuishouden is dat lager dan € 22.675,- en voor een huishouden van twee personen is dat lager dan € 30.800,-. Voldoet u aan de gestelde inkomenseis en heeft u de langste inschrijftijd van alle woningzoekenden die op een woning uit  reageren? Dan kunnen wij u de woning aanbieden.

Kijk voor meer informatie op:

https://www.woonveste.nl/Woningzoekende/Voorwaarden-voor-woning/Inkomen/

 

Zorg dat uw gegevens op onze website bij mijnWoonveste kloppen

Als u gaat reageren op een woning is het belangrijk dat uw gegevens in het klantenportaal

mijnWoonveste kloppen. Hebben wij uw verkeerde inkomen en/of huishoudgrootte op het moment dat de reactietermijn voor een woning sluit? Dan kan het zijn dat deze woning aan u voorbij gaat. U kunt uw gegevens in mijnWoonveste zelf controleren en aanpassen.

 

Inkomensverklaring nodig

Wilt u reageren op een woning? Zorg dan dat u een inkomensverklaring of definitieve aanslag inkomstenbelasting van 2018 in bezit hebt voordat u reageert. Ook wanneer u geen inkomen heeft (gehad) vraagt u een inkomstenverklaring aan. Met deze verklaringen kunnen wij uw inkomen goed controleren.  Als u de verklaring niet hebt als wij u benaderen om gegevens aan te leveren, dan maken wij geen afspraak met u en gaan wij verder met de volgende kandidaat. De inkomensverklaring kunt u op twee manieren aanvragen:

1.    Bel de Belastingtelefoon, 0800-0543 (gratis). Vergeet niet uw Burgerservicenummer bij de hand te houden. Het duurt vijf tot tien dagen voordat u de verklaring ontvangt; 
óf

2.    Vraag deze online aan via MijnBelastingdienst. U kunt dan de inkomensverklaring meteen uitprinten.

 

Hoe zit het met huurtoeslag?

De woningen vallen in het sociale segment. Dit wil zeggen dat huurtoeslag mogelijk

is op basis van de huurprijs. Of u hiervoor in aanmerking komt, is afhankelijk van uw inkomen. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor huurtoeslag? Kijk op www.toeslagen.nl.

Geplaatst op: 24 september 2019
Laatst gewijzigd: 25 september 2019 13:52