Nieuws

Deze pagina delen

Tegoedbon voor gratis energiebesparende producten

Energiebesparing en duurzaamheid zijn binnen de gemeente Heusden en wooncorporatie Woonveste belangrijke thema’s. Wij gaan voor Heel. Heusden. Duurzaam. Ook u kunt daaraan bijdragen! Wij willen u graag helpen om energie te besparen, juist met het oog op de koude wintermaanden met hoge energieprijzen. U kunt gratis een tegoedbon aanvragen. Deze tegoedbon heeft een waarde van 50 euro en bij afgifte kunt u zonder bijbetaling energiebesparende producten afhalen bij twee bedrijven in de gemeente Heusden.

Voor wie?

Deze actie valt onder de Regeling Reductie Energiegebruik (Woningen) (RRE/RREW) vanuit de Rijksoverheid. Alle huurders en ook woningeigenaren kunnen hier gebruik van maken. Deze actie richt zich vooral op huurders, u krijgt ook als eerste bericht van de actie. Dat is omdat woningeigenaren bij een vorige actie al mee konden doen. U kunt per adres één aanvraag doen.

Huurders in Berlicum en Esch ontvangen in de week van 13 december een brief over deze actie in hun gemeente.

Hoe werkt het?

Via www.heusden.nl/rrew meldt u zich aan voor deze energiebesparingsactie. Na aanmelding sturen wij de tegoedbon per post naar u toe. Deze kunt u inwisselen voor een vast pakket met energiebesparingsproducten en isolatieproducten.

U kunt de tegoedbon tot 15 januari 2022 aanvragen en tot 30 april 2022 besteden bij Hubo, Grotestraat 16, in Drunen of bij Keetels Elektro & Verlichting, Middelweg 32H, in Nieuwkuijk. Er zijn 3000 tegoedbonnen beschikbaar. Let wel: op is op. Als het maximum aantal aanmeldingen is bereikt, stopt de aanmeldperiode.

Heel. Heusden. Duurzaam.

Heusden is een gemeente waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Dat willen wij in de toekomst graag zo houden. Ontwikkelingen zoals de klimaatverandering raken ook onze leefomgeving. Alleen als wij zuinig zijn op onze omgeving kan iedereen er nu en later plezier van hebben. Heel. Heusden. Duurzaam. inspireert om bewuster te leven. Zo verkleinen wij samen onze ‘voetafdruk’ en dragen wij allemaal een steentje bij aan een mooie toekomst in Heusden voor onszelf en de volgende generaties.

Tips energie besparen

Het einde van het jaar is een gezellige periode, maar ook een tijd van korte dagen en lage temperaturen. Dat is direct terug te zien op uw energierekening. We geven u graag wat tips om uw huis te verwarmen zonder energie te verspillen.  

 • Sluit alle deuren in huis en verwarm alleen de ruimtes waar u veel bent. Hiermee bespaart u gemiddeld 240 euro per jaar. Tip: met een deurdranger gaan deuren automatisch dicht en met tochtstrips blijft de warmte helemaal binnen. U vindt tochtstrips in het gratis pakket met energiebesparende producten.
 • Zet de thermostaat ’s nachts op 15 graden, daarmee bespaart u gemiddeld 180 euro per jaar. Maar: heeft u vloerverwarming? Zet de thermostaat dan op 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.
 • Zet de thermostaat als u thuis bent één graad lager dan u gewend bent. Daarmee bespaart u gemiddeld 90 euro per jaar. Als u bezig bent, is 19 graden vaak warm genoeg.
 • Zet de thermostaat op 15 graden als er overdag niemand thuis is. Hiermee bespaart u gemiddeld 160 euro per jaar. Bij vloerverwarming is het advies 17 tot 18 graden.
 • Verwarm uw slaapkamer niet. Daarmee bespaart u gemiddeld 80 euro per jaar. Met een kruik warmt u uw bed lekker op.
 • Als u de thermostaat een uur voordat u gaat slapen al op 15 graden zet, bespaart u gemiddeld nog eens 20 euro per jaar.
 • Ontlucht de radiatoren regelmatig. Borrelende of tikkende geluiden zijn vaak een teken dat er luchtbellen in de cv-installatie zitten. De verwarming warmt dan niet goed op.
 • Houd de verwarming vrij, geen banken of gordijnen ervoor. En met radiatorfolie achter de verwarming gaat er minder warmte verloren via de muur. U vindt een rol radiatorfolie in het pakket met energiebesparende producten.    

Naast slim omgaan met uw verwarming kunt u ook op andere manieren besparen op uw energie rekening door duurzame keuze te maken:

 • Voorkom sluipverbruik van uw elektrische apparaten. Haal de stekker uit het stopcontact of gebruik een stekkerdoos met schakelaar. Dan kunt u eenvoudig de apparaten helemaal uitzetten
 • Korter douchen bespaart niet alleen water, maar ook gas. Wist je dat 80% van het warme water in huis gebruikt wordt om te douchen? Als je 5 in plaats van 9 minuten doucht, bespaart een gemiddeld gezin dagelijks 110 liter water en jaarlijks 210m2 gas.
 • Gebruik een waterbesparende douchekop. Minder water en energie gebruiken en tóch een lekkere douche? Dat kan met een waterbesparende douchekop. Een waterbesparende douchekop geeft evenveel douchecomfort, maar bespaart 20 procent op water en energiegebruik ten opzichte van een standaard douchekop. Je vindt een waterbesparende douchekop in het pakket met gratis energiebesparende producten.
 • Let op het gebruik van je lampen. Vervang oude gloei- en halogeenlampen voor ledlampen. Je vindt verschillende ledlampen in het gratis pakket met energiebesparende producten.  

Bron: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/

Geplaatst op: 24 november 2021
Laatst gewijzigd: 08 december 2021 11:29