Nieuws

Deze pagina delen

Dementievriendelijk Heusden

De gemeente Heusden participeert in het project Dementievriendelijke gemeente (DVG) en realiseert met organisaties en vrijwilligers allerlei activiteiten.

Op verschillende manieren wordt aandacht gevraagd voor dementie en een dementievriendelijke samenleving. Het doel is er voor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving.

Dagelijks leven gemakkelijker maken

In een dementievriendelijke gemeente draait het om het gemakkelijker maken van het dagelijkse leven van mensen met dementie. Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Een gemeenschap waarin mensen met dementie kunnen blijven functioneren. Een samenleving waarin ze iets mogen vergeten en worden thuisgebracht als ze verdwalen. Een gemeenschap waarin ze zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen deelnemen. 

Samen krijgen we het voor elkaar 

Om dit te verwezenlijken is niet alleen de inzet nodig van de zorg- en welzijnsinstellingen, maar bijvoorbeeld ook van winkeliers, vrijwilligersorganisaties, scholen, verenigingen en de horeca. De kerngroep DVG bestaat uit partijen die hun intentie tot samenwerking hebben vastgelegd door de ondertekening van een overeenkomst. Deze 10 samenwerkingspartners zijn: Gemeente Heusden, Stichting Schakelring, Alzheimer Nederland, ContourdeTwern, WMO Adviesraad Heusden, Senioren Overleg Gemeente Heusden (SOGH), Thebe Wijkverpleging, Zorgboerderij Giersbergen, Interreligieus Platform Heusden en Woonveste. Meer weten over Dementievriendelijk Heusden? Neem een kijkje op de website dementievriendelijkheusden.nl.

Aandacht voor dementie in de 'Week van Alzheimer'

Op de website vind u ook alle activiteiten die georganiseerd worden rond Dementie. Zoals:

Dinsdag 22 september filmvoorstelling "Kapsalon Romy"
Donderdag 24 september de bijzondere voorstelling “Uit het leven gegrepen” door Leuk Amusement
 

Geplaatst op: 14 september 2020
Laatst gewijzigd: 01 oktober 2020 14:55