Nieuws

Deze pagina delen

Nieuwbouw De Gorsen, Elshout:

Hoogste punt bereikt

Het hoogste punt is bereikt van tien sociale huurwoningen in de Gorsen in Elshout. Woonveste en Bouwbedrijf Tankens uit Andel zouden deze mijlpaal met elkaar vieren. Door de corona-richtlijnen is deze viering uitgesteld naar een later moment. Toch is het een heuglijk moment om bij stil te staan, en is de vlag gehesen door medewerkers op de bouwplaats.

 

Elshout krijgt een nieuwe woonwijk, genaamd De Gorsen. Dit gebied is circa vijf hectare groot. De Gorsen ligt tussen de Mayweg in het zuiden en de Kerkstraat in het noorden. De wijk is nu in aanbouw en krijgt in fasen maximaal 100 woningen. In september 2019 is Tankens gestart met de bouw van tien zeer energiezuinige huurwoningen voor Woonveste. Het bereiken van het hoogste punt gaat Woonveste op een later moment samen met de bouwers vieren.

Bijzonder woningtype

De huurwoningen zijn zogeheten rug-aan-rug woningen onder één dak. Een bijzonder woningtype. De woningen liggen aan de Pastoor Beckersstraat en de Monseigneur Muskensstraat. Elke woning heeft drie slaapkamers en een woonkamer met open keuken. Ook is er een houten berging in de tuin.  

 

Zeer energiezuinige woningen

Alle woningen zijn straks zeer energiezuinig. De vloer, gevels en daken zijn extra goed geïsoleerd. Er is dus maar weinig energie nodig om de woning te verwarmen. Een waterwarmtepomp (met bodemwarmte) regelt de verwarming en het warme water. De woningen krijgen ook zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken voldoende elektriciteit op voor het verbruik van een gemiddeld gezin. Een gasaansluiting is niet meer nodig. Voor al deze energiezuinige voorzieningen betaalt de huurder een vast bedrag in de maand als energieprestatievergoeding (EPV).

 

Verwachte oplevering

We streven ernaar dat de woningen in de tweede helft van juni 2020 opgeleverd worden.

Geplaatst op: 01 april 2020