Kerklocatie Vliedberg

Deze pagina delen

Nieuwbouwcomplex Nassaulaan Vlijmen:

Onthulling nieuwe naam

In opdracht van Woonveste startte BAM Wonen in april 2018 met de bouw van 50 zeer energiezuinige appartementen op de voormalige kerklocatie aan de Nassaulaan in de Vlijmense wijk Vliedberg. Inmiddels zijn alle appartementen opgeleverd en bewoond. Tijdens de officiële opening op vrijdagmiddag 13 september wordt de naam van het nieuwbouwcomplex onthuld. 

 

Van de 50 appartementen zijn er 18 verhuurd aan Chapeau Woonkring Heusden voor mensen met een psychische beperking. Samen met de bewoners, omwonenden, genodigden, de gemeente, Chapeau woonkring Heusden en BAM Wonen wordt de officiële opening op vrijdagmiddag 13 september feestelijk gevierd. Zo’n 15 omwonenden gaven gehoor aan de oproep van Woonveste om een naam te verzinnen voor het markante complex. Uit de inzendingen heeft een deskundige jury de winnende naam gekozen. Deze wordt tijdens de openingsbijeenkomst bekendgemaakt.

 

Dit energiezuinige wooncomplex kenmerkt zich door de prominente locatie en de oude, karakteristieke klokkentoren van de kerk. De toren is bewaard gebleven en door Marquart Architecten mooi geïntegreerd in het aansprekende ontwerp. Alle appartementen zijn zeer energiezuinig gebouwd. De woningen wekken voldoende energie op om te voorzien in verwarming, warm water en elektriciteit. Een gasaansluiting is niet meer nodig. De bewoner krijgt de garantie dat de woning de beloofde energieprestatie blijft halen.

Geplaatst op: 29 augustus 2019