Onderhoud door Woonveste

Deze pagina delen

Onderhoud door Woonveste

Wij vinden het belangrijk dat u prettig woont in een goed onderhouden woning.
Daarom voeren wij regelmatig onderhoud uit aan uw woning. Om virusverspreiding te voorkomen, moeten wij onze manier van werken aanpassen. In de folder
Veilig en verantwoord renoveren/onderhouden van uw woning leest u welke maatregelen wij hebben getroffen om op een veilige en verantwoorde manier uw woning te renoveren en onderhouden.

 

Planmatig onderhoud

Bij planmatig onderhoud moet u denken aan buitenschilderwerk, het vervangen van kozijnen,
of het vernieuwen van uw keuken, toilet of badkamer. Planmatig onderhoud doen we altijd bij meerdere woningen tegelijk, meestal per straat of woonblok. Uiteraard ontvangt u altijd bericht wanneer wij bij u aan de slag gaan.
Van de meest voorkomende onderhoudsklussen hebben wij informatiefilmpjes gemaakt, zodat u zich beter kunt voorbereiden op de werkzaamheden die bij u thuis worden uitgevoerd:

Gevelrenovatie
Asbestsanering
Badkamerrenovatie
Keukenrenovatie

Lees eerst de folder Veilig en verantwoord renoveren/onderhouden van uw woning door voordat we starten met de werkzaamheden in uw woning.

Schoonmaak en liftonderhoud bij appartementen

In appartementencomplexen maken medewerkers van Rima Cleaning Service schoon volgens een schoonmaakschema. Op het mededelingenbord in uw complex kunt u zien wanneer er bij u wordt schoongemaakt. In complexen met een lift zorgen wij ervoor dat er ieder kwartaal liftonderhoud plaatsvindt. Ook vindt er eens in de achttien maanden een liftkeuring plaats.

Renovatie

Soms gaan we zeer ingrijpend te werk. De woningen worden dan van binnen en buiten grondig aangepakt. Wij vinden het belangrijk dat de bewoners goed op de hoogte zijn. Daarom betrekken wij u vanaf het begin bij de werkzaamheden. We organiseren informatiebijeenkomsten en overleggen met een bewonerscommissie. Lees eerst folder Veilig en verantwoord renoveren/onderhouden van uw woning door voordat we starten met de werkzaamheden in uw woning.

Energiebesparing

Bij het onderhoud en de renovatie van woningen passen wij energiebesparende maatregelen toe. En dat is mooi, want dat merkt u aan uw energierekening. De kosten voor energie zijn de laatste jaren flink gestegen en worden alleen nog maar hoger. Ze vormen een steeds groter deel van uw woonlasten. Door energiezuinig te renoveren, voorkomen wij dat u straks te veel betaalt. Maar u kunt zelf ook wat doen. Wilt u meer informatie, kijk dan bij energiebesparing op onze website.

Tuinonderhoud

Het onderhoud van uw tuin, erf, oprit en erfafscheiding (zoals heg en schutting) is uw eigen verantwoordelijkheid. Deze moeten een verzorgde indruk maken. Als u de eerste bewoner bent van de woning, dan bent u verantwoordelijk voor de aanleg van de tuin. Dit kunt u naar eigen wens bepalen. Voor meer informatie kijkt u in de Folder Tuinonderhoud en in de folder Bloembakken op het balkon. De inwoners van Oudheusden kunnen gebruikmaken van de gratis uitleenservice van tuingereedschap van Woonveste. Wat kunt u allemaal lenen?

Meer informatie

In de Folder Woningonderhoud en Reparatieverzoeken leest u meer informatie. In de folder Veilig en verantwoord renoveren/onderhouden van uw woning staat welke maatregelen wij hebben getroffen om op een veilige en verantwoorde manier uw woning te renoveren en onderhouden. U kunt altijd contact opnemen met ons via (0416) 378780.