Nul-op-de-meter (NOM)-renovatie

Deze pagina delen

Nul-op-de-meter-renovaties bestaande woningen
Nul-op-de-meter (NOM)-woningen worden, vooral in onze nieuwbouw, steeds meer de standaard. Maar ook van bestaande woningen kunnen we NOM-woningen maken. Eind 2017 heeft Woonveste 32 bestaande woningen gerenoveerd naar nul-op-de-meter. De woningen hebben een 'warme jas' en slimme installaties gekregen. Ze zien er ook weer fris en modern uit.

Wat is een nul-op-de-meterwoning?
Een woning die evenveel (of meer) energie opwekt als er nodig is voor de woning en het huishouden. In plaats van uw oude energierekening betaalt u een energieprestatievergoeding aan Woonveste.

Een nul-op-de-meterwoning is voorzien van:

  • zeer goed geïsoleerde gevels;
  • een nieuw geïsoleerd dak;
  • zonnepanelen;
  • driedubbel isolatieglas;
  • veilig hang- en sluitwerk;
  • een gezond binnenklimaat;
  • zuinige installaties om de woning te verwarmen en te ventileren (o.a. zonnestroomboiler);
  • een slimme meter.

Deze woningen zijn all-electric. U kookt dus ook elektrisch.

Wat is de energieprestatievergoeding?
De energieprestatievergoeding (EPV) is een maandelijks bedrag dat de huurder aan Woonveste betaalt, naast de huurprijs en de servicekosten. De EPV vervangt als het ware (een deel van) de energierekening die een gemiddeld gezin zou hebben gehad in de woning vóór de renovatie naar nul-op-de-meter. Het energiebedrijf levert namelijk niet of nauwelijks meer energie omdat de woning deze zélf opwekt.

Welke woningen komen in aanmerking voor een NOM-renovatie?
Niet elke woning is geschikt voor een NOM-renovatie. Team Onderhoud bekijkt eerst welke woningen toe zijn aan energetische verbeteringen. Daarna worden deze woningen bouwkundig onderzocht door een team van specialisten. Als de woningen geschikt zijn, dan gaat Woonveste de plannen bespreken met de bewoners.

Wilt u meer weten over deze NOM-renovaties? Bekijk het informatiefilmpje. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

   

   voor de NOM-renovatie                                              na de NOM-renovatie