Overlast

Deze pagina delen

Wonen doe je niet alleen. U heeft altijd te maken met uw buren en de buurt waarin u woont. Iedereen is verschillend. Maar met een beetje begrip voor elkaar voorkomt u veel ergernissen. Hieronder leest u tips om overlast te voorkomen.

Ga in gesprek

Vaak hebben uw buren niet door dat zij overlast veroorzaken. Met een goed gesprek kunt u het probleem meestal snel oplossen. Wacht niet te lang, anders lopen de ergernissen op en is het lastiger om in gesprek te gaan. Zoek een rustig moment en maak samen afspraken over mogelijke oplossingen. In de Folder Overlast leest u meer informatie.

Woonveste inschakelen

Soms komt u er met een gesprek niet uit. U kunt de overlast dan bij ons melden via info@woonveste.nl. Na ontvangst van uw melding gaan wij proberen te bemiddelen. Dat betekent dat wij met beide partijen gaan praten en een oplossing zoeken. Het is dan wel belangrijk dat beide partijen meewerken.

Gratis juridisch advies

Bij overlast is niet voor iedereen direct duidelijk wat u moet of kunt doen en de stap naar officiële instanties is soms groot. Op overlastadvies.nl kunt u gratis en anoniem juridisch advies ontvangen wanneer u te maken heeft met buurtoverlast.

Buurtbemiddeling

Concluderen wij dat buurtbemiddeling de beste oplossing is, dan schakelen wij in de gemeente Heusden, ContourDetwern in en in de gemeente Haaren, Welzijn Vught. Twee opgeleide vrijwilligers praten afzonderlijk met u en uw buren. Vervolgens proberen zij samen met u een oplossing te vinden en afspraken te maken. Meer informatie over buurtbemiddeling in de gemeente Heusden leest u in de Folder Buurtbemiddeling.

Tot slot

Als buurtbemiddeling ook niet helpt, kunnen wij een gerechtelijke procedure starten. Wij hebben dan wel overtuigend bewijs nodig van de overlast.