Huur woning opzeggen

Deze pagina delen

Gaat u verhuizen en wilt u uw huur opzeggen? Hieronder leest u precies welke stappen
u moet nemen.

Opzeggen via de website

U kunt uw huur alleen opzeggen door in te loggen via Mijn Woonveste. In de folder Huuropzegging leest u meer informatie.

Opzegtermijn

U kunt de huur elke werkdag van de maand opzeggen. Bijvoorbeeld: u zegt uw huur per 23 maart op. Uw huurovereenkomst eindigt dan op 23 april. Op die dag levert u ook de sleutels in. Valt deze dag in het weekend, dan maken wij een nieuwe afspraak met u en eindigt uw huur op een werkdag, ná dat weekend. Wij adviseren u om uw huur zo vroeg mogelijk op te zeggen, dit kan al vanaf 3 maanden van tevoren. De minimale opzegtermijn is 1 maand.

Tijdig opzeggen heeft voordelen

Weet u al ver van tevoren wanneer u gaat verhuizen? Zeg dan op tijd uw huur op. Dat heeft voordelen voor u en voor ons. U heeft dan ruim de tijd om uw woning op te leveren en te verhuizen. En wij kunnen op zoek naar een nieuwe huurder die misschien zaken van u over kan nemen. U moet dan denken aan gordijnen, lamellen en vloerbedekking. 

Bevestigingsbrief

U ontvangt van ons een bevestigingsbrief van uw opzegging. In deze brief leest u ook wanneer de opzichter bij u langskomt voor een eerste inspectie. 

Eerste inspectie

Bij de eerste inspectie loopt de opzichter samen met u door de woning. Hij vertelt u hoe u de woning moet achterlaten. Ook hoort u welke reparaties eventueel nodig zijn. Deze kunt u zelf doen of door ons laten doen. Wij brengen u dan wel kosten in rekening. Vervolgens maakt de opzichter een afspraak met u voor de eindinspectie.

Aangebrachte veranderingen

Heeft u veranderingen aangebracht in de woning? Wij nemen ze van u over als ze van goede kwaliteit zijn en de woning verbeteren. U moet dan denken aan een badkamer, keuken, tegels of afgewerkte wanden. Bij de eerste inspectie bespreekt de opzichter dit met u. Als wij de veranderingen niet overnemen, vragen wij u om deze zelf uit de woning te halen. Op onze pagina 'Kluswijzers' leest u hierover meer informatie.
Heeft u 'losse' goederen in en om uw woning (bijvoorbeeld lamellen, gordijnrails etc.), die de volgende bewoner nog kan gebruiken? Maak hierover afspraken met de nieuwe huurder. Deze beslist of hij/zij de spullen wil overnemen. Gebruik het overnameformulier om vast te leggen wat er in de woning achterblijft. De nieuwe bewoner en u tekenen dit formulier allebei voor akkoord. U levert, bij de eindinspectie van de woning, een ondertekend overnameformulier in bij de mutatieopzichter van Woonveste.

Eindinspectie

Bij de eindinspectie loopt de opzichter samen met u alles nog een keer na. Hij kijkt dan of eventuele reparaties zijn gedaan en de woning leeg en schoon is. U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van eindstanden van gas en elektra aan het energiebedrijf. Ook geeft u zelf de watermeterstand door aan Brabant Water. Tot slot overhandigt u de sleutels aan de opzichter en ondertekent u het eindrapport.