Huurachterstand

Deze pagina delen

Iedereen zit wel eens krap bij kas. Niets om u voor te schamen. Maar kunt u daardoor de huur niet meer betalen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Hoe eerder hoe beter, want zo voorkomt u grotere problemen. 

Verwacht u door het coronavirus in betalingsproblemen te komen? Meld het ons!

Door de landelijke coronamaatregelen is het mogelijk dat u (binnenkort) minder of geen inkomsten hebt. We begrijpen dat u daardoor moeite hebt of krijgt om de huur te betalen. Geldt dit voor u? Deel dan uw financiële zorgen met ons en neem contact met ons op via (0416) 37 87 80 of mail naar info@woonveste.nl. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Vergeten?

Vergeet u een keer de huur te betalen, dan sturen wij u een aanmaning. Het is verstandig om dan zo snel mogelijk te betalen. Een huurachterstand is vaak moeilijk weer in te halen.

Kunt u niet op tijd betalen?

Het kan gebeuren dat u de maandelijkse huur een keer niet op tijd kunt betalen. Neem dan direct contact met ons op. Samen met u zoeken we dan naar een oplossing. Bijvoorbeeld een betalingsregeling waarvoor wij u geen extra kosten berekenen. We kunnen afspreken dat u maandelijks een bedrag bovenop de huur betaalt om de achterstand in te lopen. Wel geldt een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een betalingsregeling. Maak een afspraak met onze incassomedewerkster om de mogelijkheden te bespreken.

Voorkom een gerechtelijke procedure

Heeft u na een aanmaning nog steeds niet betaald? Dan volgt een ingebrekestelling en schakelen we de deurwaarder in. Betaalt u dan nog niet, dan start een gerechtelijke procedure. Met voor u ontbinding van de huurovereenkomst, ontruiming van de woning en betaling van alle kosten als mogelijk gevolg.
We gaan ervan uit dat u het niet zover laat komen. Bespreek problemen daarom altijd zo vroeg mogelijk met ons. We zoeken graag samen naar een oplossing.

Financiële begeleiding

Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij het betalen van uw huur? Wij kunnen u in contact brengen met maatschappelijk werk en/of schuldhulpverlening om uw schuldprobleem op te lossen. Kijk eens bij

Meer informatie

Voor vragen kunt u ook altijd contact met ons opnemen.